Zelf jouw website en e-mail testen

Op 10 februari gaven we vier workshops over hoe je zelf de kwaliteit van jouw mail, website en webhosting in kaart krijgt. Heb je hulp nodig om jouw scores te verbeteren? Dan staan we natuurlijk voor je klaar.

Naast onderstaande tests zijn er nog een hoop alternatieven. Deze selectie is wat ons betreft de set met de belangrijkste tests om uit te voeren. Andere tests zijn niet per definitie slechter of beter dan onderstaande tests. 

Check of jouw website een virus heeft. Groen is voor de meeste ondernemingen goed. Werk je in een industrie waar vertrouwelijkheid en cybersecurity belangrijk zijn, dan is het goed om de uitslag op minimaal te krijgen.

Check hoe veilig jouw webhosting is. Vanaf 75% is jouw server technisch afdoende veilig ingericht. Is cybersecurity jouw werkveld, dan is het verstandig om de score boven de 85% te krijgen.

Check of jouw mail als spam wordt gezien. Bij scores vanaf 8 punten mag je er vanuit gaan dat mail altijd aankomt. Doe deze test voor jouw website formulieren en jouw mail software op jouw computer en/of smartphone. Die scores kunnen namelijk verschillen.

Check de snelheid van jouw website. Google kijkt voor SEO naar de prestaties op het tabblad mobiel. Een snellere website helpt je hoger komen in Google en zorgt voor een hogere kwaliteitswaardering bij jouw bezoeker. 

Laat het team van WebsiteNazorg een quickscan uitvoeren van jouw WordPress installatie.

Blij met onze tips? Deel deze pagina dan met jouw vrienden en relaties. Een veilige en snelle website is belangrijk voor iedere onderneming.