WebsiteNazorg wenst je fijne feestdagen. Van 25 december t/m 1 januari zijn wij gesloten.
Voor spoedgevallen is onze helpdesk beschikbaar.

Oplossing: HTTP error foutmelding bij afbeelding uploaden WordPress

Wanneer je een afbeelding uploadt in de WordPress-mediabibliotheek en plotseling wordt “HTTP-fout” weergegeven op het scherm voor het uploaden van media, komt dit omdat WordPress geen oplossing van het probleem kan vinden. Daarom wordt het bericht “HTTP-fout” weergegeven.

Als je de “HTTP-fout” ziet bij het uploaden van afbeeldingen in de WordPress-mediabibliotheek, gebeuren er meerdere dingen achter de schermen. Laten we eens kijken naar die dingen.

1.   Controleer of de HTTP-fout tijdelijk is #

De HTTP-fout kan tijdelijk zijn, want wanneer de serverrespons erg traag is of de website ongewoon verkeer heeft, kan deze fout opgetreden, zo kun je dit na enkele minuten controleren en vervolgens opnieuw proberen de afbeelding te uploaden.

Als je merkt dat het uploaden van afbeeldingen opnieuw is mislukt, kun je een andere afbeelding uploaden. Als deze met succes is geüpload, dan moet je het formaat van je mislukte afbeelding verkleinen en proberen te uploaden, of je kunt kijken naar het wijzigen van het afbeeldingsformaat (zoals JPEG naar PNG-indeling) en vervolgens opnieuw proberen te uploaden.

Een andere manier is om je browser te wijzigen en vervolgens een afbeelding naar de mediabibliotheek te uploaden.

Als het uploaden van afbeeldingen nu wel goed gaat, hoef je niets anders te doen. Als de bovenstaande oplossing nog steeds niet werkt, moet je de onderstaande stappen volgen.

    Opmerking: elke keer wanneer je een afbeelding uploadt, kan je de browser met de F5-toets vernieuwen en uploadt je vervolgens de afbeelding.

 

2.   Verhoog je WordPress-geheugenlimiet #

Meestal gebeurt deze fout omdat je laag geheugen hebt in WordPress, dus moet je de geheugenlimiet verhogen.

Voeg onderstaande code toe aan wp-config.php bestand dat zich in de hoofdmap van WordPress-bestanden bevindt.

define( "WP_MEMORY_LIMIT", "256M" );

Deze code vertelt WordPress om het geheugen te verhogen tot 256MB. Vernieuw nu uw beheerderstabblad in de browser en probeer de afbeelding opnieuw te uploaden.

 

3.   Voeg code toe om je WordPress-afbeeldingseditor te wijzigen #

WordPress draait op PHP en PHP maakt gebruik van twee modules voor image editor: GD Library en Imagick.

Imagick staat erom bekend dat het vaak tegen de geheugenproblemen aanloopt die de HTTP-fout veroorzaken tijdens het uploaden van afbeeldingen. Om dit probleem op te lossen, kun je de afbeeldingseditor wijzigen in GD Library

Je kunt de afbeeldingseditor wijzigen door onderstaande code toe te voegen aan de leukerubrieken van je huidige thema.php  bestand of het bestand van uw specifieke plug-in.

 

functie digi_change_image_editor_to_gdlibrary( $editors ) {

$gd_editor = 'WP_Image_Editor_GD';

$editors = array_diff( $editors, array( $gd_editor ) );

array_unshift($editors, $gd_editor );

$editors retourneren;

}

add_filter( 'wp_image_editors', 'digi_change_image_editor_to_gdlibrary' );

 

Na het toevoegen van bovenstaande code kun je proberen om de afbeelding opnieuw te uploaden.

 

4.   Met behulp van de .htaccess-bestandsmethode #

De andere optie die we hebben is om Imagick te dwingen om een enkele thread te gebruiken voor beeldverwerking. Als je Imagick Library wilt gebruiken  in plaats van GD-bibliotheek, moet je onderstaande code toevoegen in het htaccess-bestand.

SetEnv MAGICK_THREAD_LIMIT 1

Nadat je code in het htaccess-bestand hebt toegevoegd, kun je controleren of je de afbeelding in het mediabibliotheekscherm kunt uploaden.

Simon Janssen