Welkom op onze Blog! Vandaag behandelen we het onderwerp “Hoe verwijder je WordPress cache?”
Als je een beginner bent, moet je weten hoe je cache uit WordPress kunt verwijderen. Als je niet bekend bent met het proces, is het wissen van de cache gewoon een proces om de tijdelijke opslag van inhoud / gegevens van de website op te schonen. In deze blog gaan we leren hoe je je WordPress-cache op verschillende manieren kunt wissen. Laten we beginnen!
Wanneer moet je de cache wissen en waarom dit de moeite waard is #
Meestal wanneer u klaar bent om uw wijzigingen op te slaan in een WordPress-site met betrekking tot inhoud of coderingszijde, genereert het de cache op je WordPress-site. Als je de wijzigingen in realtime wilt zien, moet je de cache wissen. De WordPress-cache slaat jouw eerder opgeslagen gegevens en inhoud op en geeft dat elke keer weer wanneer je de site bezoekt.
Als je geen visuele wijzigingen op jouw site kunt zien, helpt het wissen van de cache je meestal.
Het wissen van de cache betekent eenvoudigweg het wissen van de tijdelijke opslag van jouw site.
De cache wissen #
Je vraagt je misschien af hoeveel het kost om de cache van jouw site te wissen. Als je een beginner bent, weet je misschien niet hoe gemakkelijk het is om de cache van je WordPress-website  te wissen.  Er zijn enkele WordPress-plug-ins die je kunt gebruiken. In sommige gevallen heb je mogelijk geen plug-ins nodig, als jouw hosting een caching-oplossing biedt zoals Varnish of Redis. Daarvoor hoef je alleen maar enkele add-ons van de plug-ins toe te voegen aan het WordPress Dashboard om het te laten werken.
In andere gevallen, als hosting geen caching-oplossing biedt, kun je zeker de WordPress-plug-ins als oplossing gebruiken. Er zijn veel gratis / betaalde plug-ins beschikbaar op de officiële site van WordPress. We zullen het later hebben over dit onderwerp van plug-ins.
Stappen om de cache te wissen #
Hier zijn enkele stappen om de cache te wissen met behulp van browser, plug-ins of hostingservice.
- Wis de cache met behulp van de hostingservice.
Het wissen van de cache van jouw site is een goede manier om ervoor te zorgen dat je site de nieuwste wijzigingen weergeeft die jij hebt aangebracht. Maar als je geen goede WordPress-webhostingservice hebt, werkt dat niet als een goed onderdeel.
Je moet de beste serviceoptie kiezen die goede functies, prijzen, sommige tools en meer biedt. Hier zijn enkele voorbeelden van goede hostingservices voor WordPress.
- HostMijnWebsite.com
- Hostinger
- Siteground
- WpEngine
- Bluehost
- Kinsta
- DreamHost
En nog veel meer.
- Wis cache zonder plug-ins.
Als je de cache van jouw WordPress-site wilt wissen zonder plug-ins te gebruiken, moet je toegang hebben tot FTP of SSH. Als je SSH wilt gebruiken, moet je daarvoor enkele opdrachten typen.
Op de andere manier kun je de map “wp-content” selecteren en daarin de map “cache” openen. Je kunt de cachemap hier handmatig verwijderen.
Als je echt je tijd wilt besparen, kun je de cache-plug-ins van WordPress gebruiken. Laten we het daarover hebben.
- Wis cache met behulp van plug-ins.
Met behulp van een caching plugin kun je de prestaties van je WordPress website verbeteren. Als je hostingprovider niet wordt geleverd met ingebouwde cache-services, dan kan een caching plugin je WordPress website sneller laten laden. Het helpt je ook om uw algehele SEO-score te verbeteren en dit helpt je beter te scoren in de zoekresultaten.
Dit is ook een zeer eenvoudige manier om de cache voor je website te wissen. Nadat je een van de cache-plug-ins hebt gedownload, hoef je alleen maar enkele stappen voor plug-ininstellingen te volgen.
Enkele van de beste plug-ins zijn zoals hieronder:
- Wp rocket
- W3 total cache
- Wp super cache
WP Rocket #
Dit is een betaalde plug-in, maar het is een krachtige plug-in die je kan helpen de prestaties van jouw website en de paginasnelheidsscore te verbeteren.
Wp rocket bevat ook instellingen om CDN en Varnish toe te voegen. Ook kun je Imagify eenvoudig integreren met de WP-rocket door de standaardinstellingen. Je hoeft alleen maar CDN-gegevens van jouw server toe te voegen en de instellingen op te slaan.
Hetzelfde geldt voor Varnish, Wp-rocket bevat een add-on-sectie die ook de Varnish-optie bevat. Je kunt die Varnish add-on toevoegen, maar daarvoor hoef je alleen maar één basisplug-in te installeren met de naam “Wp rocket compact varnish Ip”. Je moet een aangepaste Varnish ip instellen om te synchroniseren met de cache van WP Rocket.
Meer dan een miljoen websites gebruiken het om hun site te optimaliseren en hun cache te beheren.
De url om de betaalde plugin te downloaden is: https://wp-rocket.me/
W3 total cache #
W3 Total Cache is ontworpen om de gebruikerservaring van jouw website te verbeteren door de laadsnelheid van je inhoud te versnellen via CDN-integratie.
Het cachet jouw pagina’s en berichten, feeds, pagina’s met zoekresultaten en databaseobjecten voor betere laadprestaties over de hele linie. W3 Total Cache werkt goed met je WordPress-site, ongeacht je hostingprovider.
Zodra je het uploadt naar jouw WordPress-site en configureert, kun je eenvoudig jouw cache wissen. Het is een gratis plug-in.
Je kunt de gratis caching plugin hier eenvoudig downloaden. https://wordpress.org/plugins/w3-total-cache/
WP super cache #
WP Super Cache is ook een andere populaire caching-plug-in die statische HTML-bestanden maakt voor jouw website om te laden in plaats van je WordPress PHP-scripts te gebruiken, die meer kracht nodig hebben om volledig te laden en een langzamer proces kunnen zijn.
Zodra je de WP Super Cache-plug-in uploadt en activeert, kun je je cache wissen van jouw WordPress-dashboard en deze configureren volgens jouw behoeften.
Je kunt de gratis caching plugin hier eenvoudig downloaden. https://wordpress.org/plugins/wp-super-cache/
Hoe wis je cache in de browser #
Voordat je de cache op jouw WordPress-website wist, moet je ervoor zorgen dat je je browsercache wist, omdat deze ook jouw oude site-informatie opslaat en een tijdje kan duren om je nieuwe wijzigingen op te halen. Google Chrome, een van de meest populaire browsers, maakt het gemakkelijk om dit te doen.
Nadat je je Chrome-browser hebt geopend, navigeer je naar de rechterbovenhoek waar je een pictogram met drie weglatingstekens vindt en klikt u op Meer hulpprogramma’s en klik je vervolgens op Browsegegevens wissen.
Van daaruit kunt je de weinige opties zien.
Vink het volgende af:
- Browsegeschiedenis
- Download geschiedenis
- Cookies en andere sitegegevens
- Afbeeldingen en bestanden in de cache
- Wachtwoorden en andere aanmeldingsgegevens
Zodra je op de knop klikt om gegevens te wissen, wordt jouw browsercache gewist.
Misschien denk je waarom je de browsercache moet wissen? In dit geval dat je de cache van jouw WordPress-site al hebt gewist en je nog steeds geen wijzigingen ziet, kan het zijn dat de cache van jouw browser nog steeds oudere versies van de pagina’s en berichten van je site levert.
Servercache wissen #
Verschillende webhosts verwerken de toegang tot je servercache anders. Een goede host heeft een opgeslagen versie van je website waar je bezoekers doorheen kunnen bladeren. We raden je aan contact op te nemen met het ondersteuningsteam van je hostingprovider om te leren wat de beste manier is om jouw servercache te wissen.
Sommige webhosts bieden hun eigen caching-plug-ins en met andere heb je toegang tot deze functie via jouw cPanel. Anderen willen dat je de plug-in toevoegt om je cache rechtstreeks via je WordPress-dashboard te wissen.
In de meeste gevallen wordt het wissen van de cache van je server gebruikt wanneer je problemen met jouw site opnieuw oplost en alle andere caching-opties al zijn voltooid. Voor het grootste deel, als je wijzigingen aan uw website hebt aangebracht, vooral als het meestal visuele wijzigingen betreft, kan het gebruik van een plug-in om je cache te wissen, zorgen voor eventuele caching-behoeften die je hebt.
Als jouw server de optie Varnish en Redis biedt, kun je deze activeren, maar daarvoor moet je de gerelateerde WordPress-plug-ins toevoegen. Voor Redis cache is er één plugin genaamd “Redis object cache”. Je moet deze plugin uploaden naar het WordPress Dashboard en activeren. Daarvoor moet je Redis-cache maken van de serveroptie en de Redis-cachedetails ophalen, zoals hostnaam, poortnaam en wachtwoord. Daarna moet je een paar code-regels toevoegen aan je wp-config-bestand met je Redis-detail.
define("WP_REDIS_HOST", "10.0.24.1");
define('WP_REDIS_PASSWORD', 'jewachtwoord');
define('WP_REDIS_PORT', 'jepoort');
define ('WP_REDIS_MAXTTL', 60 * 60 * 24 * 5);
Op deze manier kun je de Redis-cache activeren voor jouw server.
Als je het op deze manier hebt gedaan, heb je geleerd over alle manieren om je cache in WordPress op te schonen. Het wissen van je cache zorgt ervoor dat alle nieuwe wijzigingen die je op jouw WordPress-site hebt aangebracht, onmiddellijk worden weergegeven, in plaats van te wachten tot jouw cache uiteindelijk je nieuwe wijzigingen oppikt.
We willen graag dit basis ding delen met wat we weten.